لیست اختراعات عبد الرضا اروجعليان مشهدي
در اين اختراع روش جديدي با استفاده از لايه نشاني نانو ذرات نقره و عمليات تخليه الكتريكي كرونا در زمينه ساخت فيلم هاي پليمري با خاصيت ضد ميكروبي ارائه شده است. بوسيله اين سيستم پيوسته نانو ذرات نقره بر روي سطح پلي اتيلن كه توسط روش تخليه الكتريكي كرونا پلاسما در فشار اتمسفريك اصلاح شده است لايه نشاني مي شوند. از اين فيلم پليمري نقره اندود در صنايع بسته بندي مواد غذايي استفاده مي شود تا به سبب خاصيت ضد ميكروبي آن طول عمر مواد غذايي افزايش يابد. در اين راستا محلول پايدار و يكنواخت نانو ذرات نقره با روش كاهش شيميايي به وسيله عامل كاهنده فروكتوز كه دوستدار محيط زيست است توليد شد. سطح فيلم پلي اتيلني توسط كرونا فعال شده و با غوطه وري آن در محلول نانو ذرات نقره عمليات لايه نشاني صورت گرفته و نانو كامپوزيت پلي اتيلن / نقره ساخته شد. آزمونهاي AFM و FE-SEM و AAS وجود نانو ذرات نقره بر روي پلي اتيلن را تاييد كردند. همچنين خاصيت ضد ميكروبي فيلمهاي پلي اتيلن نقره اندود توسط دو روش هاله عدم رشد و شمارش باكتري ها در محيط كشت مايع بوسيله دو باكتري استتفيلوكوكوس اوروس به عنوان باكتري گرم منفي و اشرشياكلاي به عنوان باكتري گرم مثبت تاييد شد. تست هاي آزادسازي صورت گرفته نيز نشاندهنده وجود 2/3PPm/m2 يون نقره در محيط هاي آبي مي باشد كه با توجه به استانداردهاي موجود كاملا براي انسان بي ضرر مي باشد. در نتيجه استفاده از اين نانو كامپوزيت پلي اتيلن / نقره در صنايع بسته بندي مواد غذايي كاملا بلا مانع است.
در اين اختراع روش جديدي براي ساخت فيلمهاي ضد ميكروبي جهت استفاده در بسته بندي مواد غذايي ارائه شده است. در اين روش با لايه نشاني عامل ضد باكتري نانو ذرات نقره بر روي سطح پلي اتيلن اصلاح شده با روش پلاسماي سرد (كرونا) فيلم بسته بندي ضد ميكروبي ساخته مي شود. بدين منظور ابتدا محلول نانو ذرات نقره كاملا پايدار و يكنواخت با روش كاهش شيميايي به وسيله عامل كاهنده فروكتوز تولبد شد. سپس فيلمهاي پلي اتيلني كه سطوح آنها با استفاده از روش كرونا آماده سازي شده است در شرايط عملياتي مختلف در محلول آبي نانو ذرات نقره قرار داده مي شوند تا عمليات لايه نشاني انجام شود. آزمونهاي AFM,EDX,FESEM وجود نانو ذرات نقره بر روي فيلم پلي اتيلن را تاييد كردند. علاوه بر اين خاصيت ضد ميكروبي فيلمهاي ساخته شده بر روي باكتريهاي مختلف با دو روش هاله عدم رشد و شمارش باكتري در محيط مايع تعيين شد. نتايج آزمايشهاي ميكروبي خاصيت ضد باكتري نانو كامپوزيتهاي نقره / پلي اتيلن سنتز شده را تاييد كرد همچنين تستهاي آزادسازي نقره نشان داد كه غلظت يون نقره در محيط آبي در حدود 40PPB مي باشد لذا با توجه به مطالعات صورت گرفته استفاده از نانو كامپوزيتهاي سنتز شده در بسته بندي مواد غذايي بلا مانع مي باشد.
موارد یافت شده: 3